Dzień Świętego Marcina

Święto Św. Marcina

„Jaki dzień świętego Marcina, taka będzie cała zima”

Cennik menu na dzień Św. Marcina

  • Półgęsek wędzony na emulsji wiśniowej z jabłkami, podany z grzanką ziołową i pieczoną gruszką – 39 zł

  • Bulion z pieczonej gęsi i suszonych grzybów z kluseczkami kładzionymi – 25 zł

  • Pierogi z gęsi z okrasą – 34 zł

  • Ragout z gęsiny duszonej w soku z czarnego bzu podane z racuchem ziemniaczanym i pieczonym burakiem – 52 zł

  • Filet z gęsi marynowany w miodzie pitnym podany na puree z pieczonej dyni oraz tłuczonymi ziemniakami szczypiorkowymi – 58 zł

  • Gęś pieczona w całości podana z sosem rodzynkowym z obsmażonymi kopytkami pietruszkowymi i czerwoną kapustą z malinami – 350 zł

  • Rogal świętomarciński z białym makiem – 22 zł

  • Wino Św. Marcina – 25 zł/150 ml

Menu na dzień Św. Marcina