Dzień Świętego Marcina
Święto Św. Marcina
„Jaki dzień świętego Marcina, taka będzie cała zima”
Cennik menu na dzień Św. Marcina
-
Półgęsek wędzony na emulsji wiśniowej z jabłkami, podany z grzanką ziołową i pieczoną gruszką – 39 zł
-
Bulion z pieczonej gęsi i suszonych grzybów z kluseczkami kładzionymi – 25 zł
-
Pierogi z gęsi z okrasą – 34 zł
-
Ragout z gęsiny duszonej w soku z czarnego bzu podane z racuchem ziemniaczanym i pieczonym burakiem – 52 zł
-
Filet z gęsi marynowany w miodzie pitnym podany na puree z pieczonej dyni oraz tłuczonymi ziemniakami szczypiorkowymi – 58 zł
-
Gęś pieczona w całości podana z sosem rodzynkowym z obsmażonymi kopytkami pietruszkowymi i czerwoną kapustą z malinami – 350 zł
-
Rogal świętomarciński z białym makiem – 22 zł
-
Wino Św. Marcina – 25 zł/150 ml
