Restauracja

MENU

karta

menu restauracji

Restauracja jest czynna w godzinach:
Poniedziałek – Czwartek 13:00 – 19:00
Piątek – Niedziela 12:00 – 20:00

PRZYSTAWKI

  1. Pstrąg wędzony ze Starej Rzeki 32 PLN
  2. Pstrąg ze Starej Rzeki w zalewie 27 PLN
  3. Sery regionalne dla 2 os 45 PLN

ZUPY

  1. Borowicka czarnina  24 PLN
  2. Rosół z kołdunami wołowymi 21 PLN
  3. Borowikowa z kluskami lanymi 26 PLN
  4. Grzybowa na soku z kapusty 23 PLN
  5. Klops w białym barszczu 22 PLN

DANIA MIĘSNE GŁÓWNE 

  1. Policzki wołowe w sosie własnym, buraczki marynowane, ziemniaki 47 PLN
  2. Kaczka pieczona w majeranku  49 PLN
  3. Golonka pieczona z tartym chrzanem 54 PLN
  4. Sarna zapiekana z kurkami i szparagami w śmietanie, ziemniaki pieczone 52 PLN
  5. Gulasz z jelenia w sosie własnym  59 PLN
  6. Pstrąg świeży ze Starej Rzeki, ziemniaki, mix sałat 49 PLN
  7. Filet z kurczaka saute w sosie figowym, mix sałat, ziemniaki 42 PLN
  8. Borowieckie żeberka w sosie J. D., ziemniaki pieczone, dodatki z naszej spiżarni 47 PLN
  9. Tradycyjny schabowy z kością 47 PLN

DANIA GŁOWNE 

  1. Pierogi z gęsi z okrasą 34 PLN
  2. Pierogi z jagodami z kwaśną śmietaną 32 PLN
  3. Pierogi z dziczyzny 34 PLN
  4. Pappardelle z borowikami w śmietanie 39 PLN

DANIA DLA DZIECI 

  1. Rosół ze swojskim makaronem 15 PLN
  2. Pomidorowa ze swojskim makaronem 15 PLN
  3. Polędwiczki z kurczaka panierowane lub saute 28 PLN
  4. Pierogi z jagodami z bitą śmietaną 3 szt. 18 PLN
  5. Pierogi z twarogiem na słodko 3 sz. 18 PLN

DESERY 

  1. Sernik Szefa 23 PLN
  2. Ciasto sezonowe 21 PLN
  3. Lody z bitą śmietaną i owocami 20 PLN

SAŁATKI 

  1. Mix sałat z serami regionalnymi z żurawiną błotną 32 PLN
  2. Mix sałat z wątróbką z gęsi 34 PLN

NAPOJE

  1. Kompot w dzbanku z sezonowych owoców 0,7 l 25 PLN
  2. Lemoniada  0,7 l  20 PLN
  3. Coca-Cola / Fanta / Sprite / Tonic 0,25 l 8 PLN
  4. Woda gazowana / niegazowana 0,33 l 7 PLN
  5. Sok pomarańczowy/ jabłkowy 0,25 l PLN
  6. Lemoniada szklanka 0,3 l 9 PLN
  7. Dzbanek wody z cytryną 0,7 l 12 PLN

Letnie menu

Wkładka na lato

DANIA SEZONOWE

  1. Chłodnik z botwiny 24 PLN
  2. Staropolska babka ziemniaczana w boczku z młodą kapustą i marynowanymi grzybami 39 PLN
  3. Muflon w sosie borowikowym z młodą kapustą i młodymi gotowanymi ziemniakami 52 PLN

    DESERY

      1. Lody w słoiczku z bitą śmietaną i owocami 20 PLN
      2. Ciasto sezonowe 21 PLN
      3. Desery Dnia (zapytaj kelnera) 20 PLN

      RESTAURACJA

        PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK
        12:00 – 19:00
        PIĄTEK – NIEDZIELA
        12:00 – 20:00

        U NAS ZNAJDZIESZ DANIA
        KUCHNI REGIONALNEJ