Restauracja

MENU

karta

menu restauracji

Restauracja jest czynna w godzinach:
Poniedziałek – Czwartek: nieczynne
Piątek – Niedziela: 12:00 – 20:00

PRZYSTAWKI

  1. Sery regionalne dla 2 osób 45 PLN

ZUPY

  1. Borowiacka czarnina  24 PLN
  2. Rosół z kołdunami wołowymi 26 PLN
  3. Borowikowa z kluskami lanymi 26 PLN
  4. Klops w białym barszczu 22 PLN

SAŁATKI

  1. Mix sałat z serami regionalnymi 32 PLN

DANIA MIĘSNE GŁÓWNE 

  1. Kaczka pieczona w majeranku  49 PLN
  2. Golonka pieczona z tartym chrzanem 59 PLN
  3. Sarna zapiekana z kurkami i szparagami w śmietanie z ziemniakiami pieczonymi 52 PLN
  4. Pstrąg świeży ze Starej Rzeki, ziemniaki gotowane, mix sałat z vinegret 49 PLN
  5. Filet z kurczaka z suszonymi pomidorami, sos gorgonzola, ziemnaki, pieczona marchew 44 PLN
  6. Borowieckie żeberka w sosie J. D., ziemniaki pieczone, dodatki z naszej spiżarni, sos 47 PLN
  7. Tradycyjny schabowy z kością 300g, ziemniaki gotowane z masłem, kapusta zasmażana 47 PLN

DANIA GŁOWNE 

  1. Pierogi z gęsi z okrasą 34 PLN
  2. Pierogi z kapustą i grzybami 34 PLN
  3. Pappardelle z borowikami w śmietanie 39 PLN

DANIA DLA DZIECI 

  1. Rosół ze swojskim makaronem 15 PLN
  2. Polędwiczki z kurczaka panierowane lub saute, ogórek zielony ze śmietaną, ziemniaki gotowane 28 PLN
  3. Spaghetti Bolognese 25 PLN

DESERY 

  1. Sernik z bakaliami 23 PLN

    NAPOJE

    1. Kompot w dzbanku z sezonowych owoców 0,7 l 25 PLN
    2. Lemoniada  0,7 l  20 PLN
    3. Coca-Cola / Fanta / Sprite / Tonic 0,25 l 8 PLN
    4. Woda gazowana / niegazowana 0,33 l 7 PLN
    5. Sok pomarańczowy/ jabłkowy 0,25 l PLN
    6. Lemoniada szklanka 0,3 l 9 PLN
    7. Dzbanek wody z cytryną 0,7 l 12 PLN