Perła Borów
Gęsina na św. Marcina
Dzień św. Marcina
Zapraszamy na Gęsinę na Świętego Marcina w dniach 08.11 – 11.11.25 r. W kameralnej atmosferze czeka menu oparte na świeżych produktach i tradycyjnych recepturach z akcentem jesiennych smaków. W planie są aromatyczne przystawki rozgrzewające zupy i dania główne z gęsi podane w różnych odsłonach. Dopełnieniem będą klasyczne słodkości oraz wino świętomarcińskie. Zachęcamy do wcześniejszej rezerwacji miejsc aby wygodnie zaplanować wizytę i skosztować sezonowych propozycji.
W ofercie:
Pierożki z pieczonej gęsi z sosem z wędzonej śliwki i cydru,
bursztynowy rosół z gęsi pomorskiej z grzybami i kluseczkami pietruszkowymi,
ragout z gęsi duszonej w czerwonym winie z palonym jałowcem,
konfitowana noga z gęsi z gniecionymi ziemniakami i puree z batatów i pasternaku,
gęś pieczona w całości podana z sosem rodzynkowym i pieczonymi ziemniakami wymaga wcześniejszej rezerwacji,
rogale z białym makiem oraz inne słodkości + wino św. Marcina.